#bitcoin

Høyeste Bitcoin kurs noensinne og ny rekord

Adam Jakobsen
2024-03-12
2 minutter

I går kveld gjorde Bitcoin-kursen nok et byks og sørget for en ny toppnotering på nesten 73.000$. I følge Coingecko stoppet Bitcoin sin kurs på 72.710$, som representerer en eventyrlig oppgang på ca. 45% bare de siste 30 dagene. For oss i Norge betyr det at Bitcoin for alvor nærmer seg 800.000 NOK - og det mye raskere enn noen kunne forestilt seg siden det fortsatt er over en måned til Bitcoin-halveringen.

Les deg opp på vårt NBX Visa kredittkort med Bitcoin cashback.

Det er (igjen) vanskelig å vise til en eksakt årsak utenom et utelukkende positivt sentiment rundt Bitcoin - som har slått den ene rekorden etter den andre - og populariteten til spot Bitcoin ETF-ene. Populariteten til spot Bitcoin ETF-ene fører til en stadig større innflyt av kapital til de børsnoterte Bitcoin-fondene, som igjen fører til at tilbyderne av disse fondene må kjøpe Bitcoin. Netto innflyt av midler til BlackRock sitt børsnoterte Bitcoin fond, IBIT, er nå på godt over 10 milliarder $ etter kun to måneder. De nylanserte fondene er nå på god vei til å inneha 5% av all Bitcoin som er i sirkulasjon.

Når vi i julen skrev at: “Bitcoin er på vei til å bli en betydelig digital eiendel..”, trodde vi ikke at det største kapitalmarkedet i verden skulle omfavne Bitcoin så raskt som det har gjort.

Bitcoin fikk også drahjelp fra London i går. London Stock Exchange (LSE) meldte at de er villige til å vurdere finansielle instrumenter med Bitcoin og Ethereum som underliggende så fremt en rekke strenge krav blir fulgt. Markedsnotatet fra LSE har bakgrunn i nye retningslinjer fra FCA, et britisk tilsynsorgan for finanssektoren. Man skal være forsiktig med å spekulere i fremtidige utfall, men det gjør seg gjeldende at finanssektorer i andre verdensregioner nå utviser en større grad av nysgjerrighet overfor kryptovaluta og i all hovedsak Bitcoin. I slutten av januar nevnte vi hvordan det øverste finansielle tilsynsorganet i Sør-Korea har endret holdning til Bitcoin ETF-er.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-03-12
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.