#bitcoin

Hvorfor du bør vurdere å kjøpe Bitcoin denne julen

Adam Jakobsen
2023-12-22
3 minutter

Mange i Norge bestemte seg for å kjøpe Bitcoin for aller første gang i løpet av julen 2017. Vi våget oss inn i krypto ved å kjøpe Bitcoin i små mengder, men ikke desto mindre hadde vi oppdaget krypto og så oss aldri tilbake. Landskapet innenfor kryptovaluta har utviklet seg betydelig siden den gang og i denne artikkelen vil vi utforske årsakene til at du bør vurdere å kjøpe Bitcoin også denne julen.

Du kan kjøpe Bitcoin hos NBX - den beste kryptobørsen i Norge når det kommer til anti-hvitvasking. Det er helt trygt å kjøpe Bitcoin hos NBX og du kan være sikker på at Bitcoinen du kjøper har legitim opprinnelse. Oppdag også vårt NBX Visa kredittkort med Bitcoin cashback.

Utover 2017 innså etterhvert selv de mest optimistiske blant oss muligheten for at vi var i en euforisk boble da vi nærmet oss det nye året. Entusiasmen for kryptovaluta var på topp og tilsynelatende alt man investerte i ble til gull. Det var ingen bekymring for potensielle tap, men heller om børser man prøvde å registrere seg hos hadde kapasitet til å ta mot nye kunder i det man jaktet etter nye coins å investere i. Influencere innenfor kryptovaluta la ut videoer der de snakket om hvor mye de har tapt i fremtidig inntekt ved “å selge tidlig”. Frykten for å gå glipp av muligheten til å kjøpe Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer var reell og en større FOMO har man sjeldent vært vitne til. Som historien ville ha det, opplevde Bitcoin noen tøffe år etter årsskiftet 17/18 og bunnet ut på nærmere 3500 $. Like fullt, Bitcoin var aldri i nærheten av å gå til 0 og opprettholdt på bunnivået en imponerende markedsverdi på omtrent 60 milliarder $.

Denne julen er det å kjøpe Bitcoin ikke lenger det spekulative spillet det en gang var. Fidelity, som forvalter rundt 4,5 billioner dollar i “assets under management” og som forsøker å lansere en spot Bitcoin ETF, understreket Bitcoins unike egenskaper i en rapport kalt "Bitcoin First" i fjor. Ifølge dem skiller Bitcoin seg ut fra mengden ved at: "Bitcoin er fundamentalt forskjellig fra alle andre digitale eiendeler. Ingen andre digitale eiendeler vil kunne utfordre Bitcoin som en digital valuta fordi bitcoin forblir den sikreste (i forhold til andre digitale eiendeler), mest desentraliserte og mest stabile formen for digital valuta og enhver “forbedring” vil nødvendigvis også føre til avveininger som rokker ved Bitcoins fundamentale egenskaper”. Videre poengterte de at: "Snarere kan resten av det digitale økosystemet oppfylle forskjellige behov eller løse andre problemer som Bitcoin rett og slett ikke gjør." Som vi påpekte for en måned siden, betyr det faktum at de største kapitalforvalterne i verden søker å lansere spot Bitcoin ETF-er, at Bitcoin er på vei til å bli en betydelig digital eiendel som man rett og slett ikke kan ignorere. Ledende spot Bitcoin ETF-analytiker James Seyffart anser fortsatt at det er en 90 % sjanse for godkjennelse for en eller flere spot Bitcoin ETF-er innen 10. januar 2024.

Dessuten ser Argentina, med sin nye regjering, ut til å følge i fotsporene til El Salvador ved å omfavne Bitcoin.

I hovedsak har Bitcoin ikke bare holdt ut siden julen 2017, men har tatt betydelige skritt i riktig retning, noe som gjør det verdt å vurdere som en investering, spesielt gitt det begrensede tilbudet på totalt 21 millioner Bitcoin.

Som med enhver investering, spesielt i sfæren av kryptovalutaer, er det avgjørende å aldri investere mer enn du har råd til å tape. I et marked som er så uregulert som det krypto representerer må en være oppmerksom på å unngå svindel og lese seg godt opp før man tar en beslutning om å kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Teamet.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2023-12-22
3 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.