Hva er en privat nøkkel?

Hver kryptovaluta-lommebok består av tre elementer: en privat nøkkel, en offentlig nøkkel og en offentlig adresse. Disse er tilfeldig genererte strenger av bokstaver og tall som kan virke som hemmelige koder. Mens vi har introdusert disse begrepene i vår tidligere artikkel om kryptovaluta-lommebøker, vil vi nå gi en mer detaljert forklaring på den første komponenten på grunn av dens betydning.

Hva er en privat nøkkel, og hva brukes den til?

Tenk på en privat nøkkel som ditt hemmelige passord som beviser at du er eier av en spesifikk kryptovaluta-lommebok og midlene i den. Det er svært viktig å aldri dele den private nøkkelen med noen under noen omstendigheter.

Svindlere retter seg ofte mot nye brukere som kanskje ikke helt forstår dette, og som betrakter den private nøkkelen som mer som et kontonummer. Det er viktig å behandle den private nøkkelen som enda mer privat enn ditt passnummer eller bankkontopassord.

Bør jeg noen gang avsløre min private nøkkel?

Absolutt ikke, under noen omstendigheter. Hvis du for eksempel trenger å sende eller motta penger, husk at alt du trenger å dele er den offentlige adressen din, som kan sammenlignes med et IBAN-nummer. Den private nøkkelen trenger aldri å bli avslørt når du utfører kryptovalutatransaksjoner.

Videre, hvis noen påstår å være en ansatt hos NBX og ber om din private nøkkel, bør du umiddelbart rapportere hendelsen til vårt support avdeling. Vi vil aldri, under noen omstendigheter, be om din private nøkkel.

Ved å følge denne tommelfingerregelen gjennom hele din krypto-reise, vil den private nøkkelen din forbli skjult og dine kryptovalutamidler vil være trygge. Hvis du trenger en oppfriskning om hvordan kryptovaluta-lommebøker generelt fungerer, kan du besøke denne siden.

Begynn med krypto i dag

Registrer deg på NBX, en pålitelig norsk kryptovalutabørs, og start kryptoreisen din med sikkerhet i tankene.
Krypto101
Utforsk de mest populære termene innen kryptovaluta og finn svar på spørsmålene dine.

Hva er Ethereum?

Les

Hva er en privat nøkkel?

Les

Hva er en tidshorisont?

Les

Hva er Proof-of-Stake?

Les

Hva er DeFi?

Les

Hva er en kryptovaluta-lommebok?

Les

Er Bitcoin lovlig?

Les

Hva er Bitcoin?

Les
Blogg

Innsikt, trender, analyse

Avdekke kryptovalutaindustriens revolusjon.
#staking
Vi feirer at 1 million Ada har blitt delegert av våre kunder på Cardano staking fra vår platform
NBX kunder har delegert over 1 million Ada gjennom vår platform og i forbindelse med denne milepælen har vi en oppdatering rundt Cardano staking.
3 minutter
2023-08-10
#bitcoin
Bitcoin Cashback: Revolusjonerende belønninger for den digitale fremtiden.
Tjen Bitcoin mens du handler: Oppdag fordelene med Cashback i Bitcoin. Utforsk fremtidens belønninger og økonomiske vekst gjennom kryptoinsentiver.
3 min
2023-08-04
#krypto101
Litecoin: Det digitale sølvet som revolusjonerer kryptomarkedet
Oppdag hvorfor Litecoin (LTC) er det "digitale sølvet" som utfordrer kryptomarkedet og dens unike egenskaper og verdifulle attributter som gjør det til en verdifull ressurs ved siden av Bitcoin.
3 min
2023-06-09