Hva er DeFi?

DeFi, eller desentralisert finans, er den nåværende bevegelsen som driver mye av veksten i kryptovalutaindustrien. Målet er å bygge et nytt finanssystem drevet av blokkjeder, som tilbyr de samme produktene som dagens finansielle system, men i et desentralisert miljø.

DeFi brukes ofte til å referere til applikasjoner (DApps) på Ethereum-nettverket som lar deg kjøpe, selge, handle, låne og tjene renter på kryptovalutaer. Blant disse tjenestene er desentraliserte utlånstjenester, der du kan låne eller utlåne kryptovalutaer med renter. Det er disse tjenestene som har brakt Ethereum DeFi-bevegelsen til det høye nivået den er på i dag.

Gjelder DeFi bare for Ethereum-nettverket?

Kort sagt, nei. DeFi bør egentlig brukes til å referere til alle legitime prosjekter i kryptovalutaområdet, da både krypto og DeFi har som mål å desentralisere og tokenisere det globale finanssystemet. Hvis du ikke er kjent med begrepene, kan du tenke på det som "brukerdrevet" og "basert på blokkjeder".

Hvorfor bør jeg bry meg om DeFi?

Desentralisering og tokenisering av det globale finanssystemet betyr å plassere alt på blokkjeder og smarte kontrakter. Dette betyr at hvem som helst kan investere når som helst, med hastigheten og påliteligheten til et kryptovalutanettverk. Selv om DeFi-bevegelsen for tiden er hovedsakelig knyttet til Ethereum-nettverket, er det rimelig å forvente at den vil utvide seg og dominere kryptovalutamarkedet på lang sikt. Desentralisering av det finansielle systemet betyr å gjøre det peer-to-peer-basert, på samme måte som Bitcoin.

Artikkelen utgjør ikke økonomisk rådgivning.

Begynn med krypto i dag

Registrer deg på NBX, en pålitelig norsk kryptovalutabørs, og start kryptoreisen din med sikkerhet i tankene.
Krypto101
Utforsk de mest populære termene innen kryptovaluta og finn svar på spørsmålene dine.

Hva er Ethereum?

Les

Hva er en privat nøkkel?

Les

Hva er en tidshorisont?

Les

Hva er Proof-of-Stake?

Les

Hva er DeFi?

Les

Hva er en kryptovaluta-lommebok?

Les

Er Bitcoin lovlig?

Les

Hva er Bitcoin?

Les
Blogg

Innsikt, trender, analyse

Avdekke kryptovalutaindustriens revolusjon.
#staking
Vi feirer at 1 million Ada har blitt delegert av våre kunder på Cardano staking fra vår platform
NBX kunder har delegert over 1 million Ada gjennom vår platform og i forbindelse med denne milepælen har vi en oppdatering rundt Cardano staking.
3 minutter
2023-08-10
#bitcoin
Bitcoin Cashback: Revolusjonerende belønninger for den digitale fremtiden.
Tjen Bitcoin mens du handler: Oppdag fordelene med Cashback i Bitcoin. Utforsk fremtidens belønninger og økonomiske vekst gjennom kryptoinsentiver.
3 min
2023-08-04
#krypto101
Litecoin: Det digitale sølvet som revolusjonerer kryptomarkedet
Oppdag hvorfor Litecoin (LTC) er det "digitale sølvet" som utfordrer kryptomarkedet og dens unike egenskaper og verdifulle attributter som gjør det til en verdifull ressurs ved siden av Bitcoin.
3 min
2023-06-09