#bitcoin

Bitcoin korrigerer etter en rekord-uke

Adam Jakobsen
2024-03-19
2 minutter

Etter en massiv uke gikk Bitcoin inn i helgen med en viss grad av usikkerhet. Bare i løpet av torsdag/fredag hadde Bitcoin handlet så høyt som 73,426$ og så lavt som 65,848$, og med en så enorm markedsverdi, førte en 10% nedgang i kursen til at omtrent 140 milliarder $ i markedsverdi ble vasket bort.

NBX Visa kredittkortet tilbyr opptil 4 % cashback i Bitcoin.

Til tross for tilbakeslaget, opplevde kryptoentusiaster over hele verden en gledelig uke, da Bitcoin oppnådde stadig flere rekorder, og toppet på over 75.500 $. Økningen i Bitcoins kurs, som for alvor startet forrige mandag, førte til ringvirkninger som spredte seg til hele markedet, da den totale markedsverdien for krypto nesten nådde 2,8 trillioner $. Selv om markedet er ned og kan fortsette nedover, er kursbevegelsen som vi har opplevd før Bitcoin-halveringen helt unik og setter en ny standard for Bitcoin. Mange analytikere har påpekt at en korreksjon er vel på tide (og sunn), selv om Bitcoin fortsetter å falle nedover.

Mye av Bitcoin-rallyet som begynte mot slutten av oktober i fjor, tilskrives det faktum at spot ETF-ene for Bitcoin fikk mye oppmerksomhet ettersom det virket mer og mer sannsynlig at de ville bli godkjent.

Når det gjelder nedgangen på torsdag/fredag, er det umulig å lete seg frem til en eksakt årsak. Det er bemerkelsesverdig at Blackrocks nylanserte Bitcoin ETF, IBIT, satte en ny rekord når det gjaldt volum på torsdag da volumet toppet 3,9 milliarder $. Til tross for rekordvolumet var den totale nettoinnflyten til de USA-baserte spot ETFene bare 132,7 millioner dollar på torsdag, det laveste tallet siden 1. mars. Sammenlignet med dagen før, 13. mars, var nettoinnflyten 683,7 millioner $, så det plutselige fallet i kjøpspress inn i ETF-ene er tydelig. Gjennomsnittlig innflyt fra forrige mandag til forrige onsdag var 744,7 millioner $ i gjennomsnitt og fra 1. mars til forrige onsdag var den gjennomsnittlige nettoinnflyten 481,4 millioner $.

Det blir spennende å se hvordan det amerikanske markedet reagerer videre etter fallet i Bitcoins kurs. Bare i dag (19.03) har Bitcoin falt fra ca. 68.000 $ til 62.500 $.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-03-19
2 minutter

NBX leverages TradingView technology for its market quotes, presenting them through sophisticated charts. This integration offers a wide range of analytical tools to monitor crypto prices and access the latest market data.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.