#bitcoin

Bitcoin faller tilbake etter forrige ukes oppgang

Adam Jakobsen
2024-04-03
2 minutter

I går falt Bitcoin kursen kraftig innenfor en tidsramme på 25-minutter fra rundt $69.209 til $66.750, og dro andre store kryptovalutaer som Ethereum med seg, ifølge Coingecko. Fallet forsterket seg til og med og Bitcoin gikk så lavt som $64.673, men har nå stabilisert seg rundt $66.000.

NBX er den eneste kryptobørsen i Norden med e-pengelisens.

Som vi rapporterte forrige onsdag, opplevde Bitcoin en prisoppgang etter at rekken med netto utstrømninger fra den kombinerte ETF-flyten stoppet opp forrige mandag. Den generelle ETF-flyten var positiv gjennom hele forrige uke, men etter at tallene for mandag kom inn så viste det seg at flyten var negativ igjen. Nok en gang maktet ikke innflyten til aktører som IBIT og FBTC å overgå utstrømningen fra GBTC. Sluttresultatet for mandag viste seg å være 85,7 millioner i netto utstrømning når man kombinerer strømmen av alle ETF-ene, ifølge Farside. Spot ETF-ene klarte seg bedre i går da den kumulative strømmen endte i positivt terreng, hvorav totalen ble $40.3 millioner i innstrømninger. 

Det som overrasket mange i går var tallene fra ARKB som viste $87.5 millioner i utstrømning og for første gang var utflyten fra ARKB større enn utflyten fra GBTC - som i går endte på $81.9 millioner. Det positive i det hele er at utflyten fra GBTC for første gang siden 12. Mars var tosifret og ikke tresifret (millioner $).

I det større bildet, som Eric Balchunas påpekte i går, begynner det kumulative ETF-volumet å bli ganske spektakulært. Bare i mars alene kom det akkumulerte volumet for ETF-ene inn på rundt $111 milliarder og nærmer seg ifølge TheBlock $200 milliarder totalt.

For to uker siden fremhevet vi det faktum at Bitcoin utvilsomt trives i et miljø med "..lavere renter og tregere kvantitativ innstramming (derav) risk-on". På fredag, under et arrangement arrangert av San Francisco Fed, uttalte Jerome Powell at: "Vi trenger ikke å ha det travelt med å kutte". Powell har alltid fremhevet inflasjonsmålet på 2 % og fortsetter å gjenta komiteens tilnærming som «dataavhengig». En sterk(ere) amerikansk økonomi sannsynliggjør derimot ikke umiddelbare rentekutt, ettersom en senking av rentene for tidlig mest sannsynlig vil få inflasjonen til å tikke oppover igjen. Dermed bidro ikke tallene fra innkjøpssjefsindeks-rapporten (PMI) som kom på mandag godt for et potensielt rentekutt for amerikanerne i juni i og med at tallene overgikk forventningene. Rapporten indikerer ekspansjon i den amerikanske produksjonssektoren for mars måned etter å ha krympet i 16 måneder på rad.

Nok en gang tror vi at tallene som en må holde øye med er ETF-tallene som avgjør om tilbyderne må gå til anskaffelse av eller selge unna Bitcoin. Vi minner samtidig om at det bare er i overkant av to uker igjen til Bitcoin halveringen.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-04-03
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.