#bitcoin

Hvorfor et nyttårsforsett i Norge burde være å kjøpe Bitcoin

Adam Jakobsen
2024-01-05
2 minutter

Det er gode grunner for at et nyttårsforsett i Norge burde være å kjøpe Bitcoin hver gang man går inn i et nytt år. I denne artikkelen viser vi til Bitcoin sin avkastning fra 1. januar de siste 10 årene og frem til i dag. Bitcoin har i det hele og store steget i pris om man ser tilbake i tid. Historisk sett ser 2024 ut til å kunne bli, tross generell usikkerhet om verdensøkonomien, enda et år hvor mange vil tjene penger på Bitcoin sin prisutvikling.

Du kan enkelt og trygt kjøpe Bitcoin hos NBX - den beste kryptobørsen i Norge når det kommer til anti-hvitvasking. Det er fullstendig trygt å kjøpe Bitcoin gjennom oss og du kan være sikker på at Bitcoinen du kjøper har legitim opprinnelse. Oppdag også vårt NBX Visa kredittkort med Bitcoin cashback.


De fleste er allerede fullt klar over at Bitcoin har skutt i været de siste årene, men ved å sette tall på utviklingen så fremstår avkastningen nesten som fantasiprosenter om man sammenligner med tradisjonell finans. Tallenes tale er klar og tydelig:

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2014 ville du til i dag hatt en avkastning på +5507%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2015 ville du til i dag hatt en avkastning på +13112%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2016 ville du til i dag hatt en avkastning på +9732%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2017 ville du til i dag hatt en avkastning på +4290%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2018 ville du til i dag hatt en avkastning på +199%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2019 ville du til i dag hatt en avkastning på +1028%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2020 ville du til i dag hatt en avkastning på +487%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2021 ville du til i dag hatt en avkastning på +45%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2022 ville du til i dag hatt en avkastning på -8.7%.

Kjøpte du Bitcoin 1. januar 2023 ville du til i dag hatt en avkastning på +155%.

Som vist ovenfor, ville du i 9 av 10 år tjent penger på Bitcoin om du hadde investert hver gang vi har gått inn i et nytt år og hodlet frem til i dag. I og med at Bitcoin halveringen vil skje rundt medio-april i år, noe som historisk sett har vært en positiv prisdriver, så vil en med det som bakteppe også kunne anta at 2024 vil bli et godt år å investere i Bitcoin.  

Videre nærmer vi oss med stormskritt datoen(e) som James Seyffart har satt med tanke på godkjennelse av en eller flere spot Bitcoin ETF-er. Innen neste uke burde det i følge han foreligge et svar og han står fortsatt på sitt. Vi skrev om dette like før julaften.

Som med enhver investering, spesielt i sfæren av kryptovalutaer, er det avgjørende å aldri investere mer enn du har råd til å tape. I et marked som er så uregulert som det krypto representerer må en være oppmerksom på å unngå svindel og lese seg godt opp før man tar en beslutning om å kjøpe Bitcoin eller annen kryptovaluta.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Teamet.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-01-05
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.