#krypto101

Hva skjedde med Ethereum - gjennomgang av uke 1: Ethereum (ETH)

Adam Jakobsen
2024-01-11
2 minutter

Året 2024 har meldt sin ankomst og de som ønsket å kjøpe Ethereum sløste ikke med tiden. Ethereum innledet året på en bemerkelsesverdig måte ved å stige fra start og fortsatte med det fjorårets sterke trend. Den vedvarende optimismen til de som ønsker å kjøpe Ethereum fungerte som en magnet for andre investorer som også strømmet til. Ethereums markedsverdi økte med ytterligere 20 milliarder dollar i løpet av årets første handelsdager og var nær en total markedsverdi på 300 milliarder dollar. La oss se nærmere på hva som skjedde.

Vil du enkelt og trygt kjøpe Ethereum i Norge?
Gjør det hos
NBX. Vi er anerkjent som den beste og tryggeste børsen i både Norge og Europa når det kommer til anti-hvitvasking. Hos oss kan du være trygg på at kryptovalutaen du kjøper har legitimt opphav.

Uken startet med at Ethereum sin pris lå på rundt 2277 dollar, men det tok ikke lang tid før den gjorde et imponerende byks oppover og nådde nesten 2500 dollar, med en intradag-topp på 2434. Den raske prisøkningen ble drevet av en overveldende positiv stemning i kryptoverden, forsterket av stadig oppdaterte nyheter om Ethereum spot ETF-er. Selv om Ethereum opplevde en midlertidig korreksjon til 2187, viste den styrke ved å hente seg noe inn og avsluttet uken på 2240 dollar, en moderat nedgang på 1,62% fra ukestart.

Et sentralt øyeblikk som fikk markedet til å reagere noe var Bloomberg ETF-analytiker James Seyffarts retweeting av en nyhetsartikkel. Artikkelen viste til tidligere tweeter fra nettopp Seyffart og omhandlet implikasjonene av SECs tidligere godkjennelse av Ethereum futures (oktober 2023) og antydet at Ethereum implisitt er å anse som en handelsvare. Dette mener Seyffart åpner døren for spekulasjoner om godkjenning av en eller flere spot Ethereum ETF-er i dette kommende året. Selv om SEC-leder Gary Gensler ikke har gitt Ethereum en eksplisitt klassifisering enda, indikerer de tidligere godkjennelsene av futures ETF-er at Ethereum (underforstått) er en handelsvare. Dette er selvsagt juridisk finesse på sitt beste og forvirrende, men det er positivt for Ethereum som helhet. Vi har omtalt disse spot Ethereum ETF-ene en rekke ganger tidligere, blant annet her.

Husk at ved alt som omhandler kryptovaluta må en aldri risikere mer enn man har råd til å tape, være årvåken mot mulig svindel og utføre omfattende undersøkelser før man tar investeringsbeslutninger knyttet til å kjøpe Ethereum eller andre kryptovalutaer.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Teamet.

#krypto101
Adam Jakobsen
2024-01-11
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.