#krypto101

Uke 46 i krypto: Ethereum (ETH)

Adam Jakobsen
2023-11-22
2 minutter

Selv om det alltid er spenning rundt Ethereum, var forrige uke en av de mer spennende. Det hele dreier seg om godkjenning(er) for Ethereum Spot ETF-er som tilsynelatende ser ut til å være mer og mer sannsynlig for hver dag som går.

I forrige uke, 16. november, søkte Blackrock, verdens største kapitalforvalter med over 9 billioner dollar under forvaltning, offisielt for en spot Ethereum ETF. Betydningen av dette er enorm. En spot Ethereum ETF vil holde Ethereum direkte i motsetning til Ethereum futures ETF-er som kun gir eksponering mot Ethereums prisbevegelser gjennom Ethereum futures kontrakter som sitt underliggende og ikke holder Ethereum selv. Hypen rundt spot Ethereum ETF-ene er berettiget da dette ville åpne opp Ethereum for de institusjonelle massene som for øyeblikket kan bli holdt tilbake av deres investeringsmandater. I tillegg vil spot Ethereum ETF-er også redusere inngangsbarrierene betydelig for den vanlige investoren. Mange investorer sitter for tiden på gjerdet ettersom de har hørt om Ethereum og andre kryptovalutaer, men vil ikke risikere å gjøre alt selv når det kommer til å investere i det. Denne investeringsgruppen vil heller stole på å investere i en ETF med Blackrock som leverandør ved å bruke konvensjonelle investeringskontoer enn å registrere seg på en kryptovalutabørs.

Enda bedre, man kan nå nesten ane en FOMO blant finansinstitusjoner for å få en first mover-fordel når det kommer til lansering av Ethereum spot ETF-er.

Bare en dag etter Blackrocks offisielle søknad, søkte Fidelity (med sine 4,5 billioner dollar under administrasjon) å få en Ethereum spot ETF godkjent. Hvis institusjonelle giganter som Blackrock, Grayscale og Fidelity alle får sine Ethereum ETF-er godkjent, er det noe vi tror vil vise seg å bli et sentralt øyeblikk for Ethereum.

Når det gjelder prisbevegelser, handlet Ethereum i området 2100 - 1900 dollar gjennom forrige uke med volum fra 7 - 15 milliarder (omtrentlige tall).

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen
NBX Team

#krypto101
Adam Jakobsen
2023-11-22
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.