#bitcoin

10.000 milliarder NOK i markedsverdi for Bitcoin: Gjennomgang av uke 7

Adam Jakobsen
2024-02-20
2 minutter

Uke 7 ble en fantastisk uke for Bitcoin og for første gang siden julen 2021 brøt kursen til  Bitcoin gjennom 50.000 dollar! For oss i Norge var torsdag en gledens dag i og med at Bitcoin brøt gjennom 550.000 NOK og igjen fikk en markedsverdi på over 10.000 milliarder NOK. Like fullt, mange var spent på om oppgangen i uke 6 ville vedvare inn i uke 7 og spenningen ble kortvarig. Les videre for å forstå hva som skjedde i uke 7.

Vårt NBX Visa kredittkort er det eneste kredittkortet i Norden med opptil 4% cashback i Bitcoin. Ikke glem vår unike markedsplass for Real World Assets (RWA) NFT-er.

Bitcoin startet uken på 48.121 dollar, og hadde i løpet av uken en high/low på 52.660/47.882 dollar. Bitcoin avsluttet uken på 51.856 dollar, noe som representerte en økning på 7.76% i løpet av uken. Handelsvolumet varierte mellom 12 og 46 milliarder dollar.

Det er vanskelig å vise til en eksakt årsak til at Bitcoin endelig gikk gjennom 50.000 dollar igjen, men årets hendelser har utelukkende vært positive for Bitcoin og adopsjonen av kryptovaluta generelt. Som i aksjemarkedet vil ofte en digital eiendel som Bitcoin bli priset iht. fremtidsutsiktene og per dags dato har fremtidsutsiktene aldri vært så lyse for Bitcoin som de er nå.

De godkjente spot Bitcoin ETF-ene har åpnet Bitcoin opp for helt nye investorer, med enorme mengder med kapital. Bitcoin ETF-ene er også blitt lansert av de fremste og største kapitalforvalterne i verden - noe som burde si sitt. Analyser og uttalelser fra blant annet Marc Van der Chijs, grunnlegger av flere blokkjede selskaper, viser at disse ETF-tilbyderne daglig kjøper - som følge av økt etterspørsel - en langt større mengde Bitcoin enn hva som “mines” av minere. Husk at belønningen til de som “miner” vil bli halvert om ca. 2 måneder, noe som alt annet like vil doble denne effekten og føre til en enda større knapphet av Bitcoin.

Hunter Horsley, CEO i Bitwise, poengterte på X den 15. februar hvordan de nye Bitcoin ETF-ene har åpnet opp tilgangen til Bitcoin: “I likhet med en børsnotering, har Bitcoin ETF-ene gjort Bitcoin tilgjengelig for de store kapitalmarkedene for første gang. Et nytt kapittel mtp. prisdannelse er i ferd med å starte - og vi kan være i ferd med å oppdage at Bitcoin har vært kraftig underpriset. Det blir et spennende år.”.

Det er viktig å vite at selv om ETF-ene er tilgjengeliggjort, så sitter fortsatt mange forvaltere og investorer sitte på gjerdet i påvente av nøye analyser av de forskjellige ETF-ene. For disse er det fortsatt noe usikkerhet om mandatene deres strekker til for å kjøpe seg inn i en eller flere spot Bitcoin ETF-er.

Tiden frem mot Bitcoin-halveringen vil med andre ord bli utrolig spennende.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-02-20
2 minutter

NBX leverages TradingView technology for its market quotes, presenting them through sophisticated charts. This integration offers a wide range of analytical tools to monitor crypto prices and access the latest market data.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.