#bitcoin

Uke 48 i krypto: Bitcoin (BTC)

Adam Jakobsen
2023-12-05
3 minutter

Forrige uke gikk Bitcoin gjennom 40.000 $ for første gang på halvannet år, og markerte et betydelig vendepunkt i den generelle krypto interessen som vi påpekte i denne artikkelen for tre uker siden.

Les om vårt NBX Visa kredittkort med Bitcoin cashback her.

Til tross for global usikkerhet om vi kommer til å få en myk eller hard landing, går Bitcoin investorer julen i møte med ny selvtillit ettersom at flere og flere spot Bitcoin ETF-er virker mer sannsynlig for hver dag som går. Dette førte til en netto innstrøm av 50 milliarder dollar inn i Bitcoin i løpet av forrige uke.

Hvis du fortsatt er på gjerdet, husk at du kan kjøpe Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple og mange andre coins og tokens direkte gjennom NBX. Vi er den beste og sikreste børsen når det kommer til anti-hvitvasking i Europa, så hos oss kan du være trygg på at kryptovalutaen du kjøper stammer fra en pålitelig motpart.

Betydningen av de potensielle spot Bitcoin ETF-ene, utstedt av de største finansinstitusjonene i verden som Blackrock, Fidelity og Grayscale kan ikke gjentas nok mange ganger. Disse institusjonene har billioner av dollar under forvaltning og vil gi både profesjonelle og private investorer i de store kapitalmarkedene i verden en mye enklere tilgang til Bitcoin og andre digitale eiendeler. Legg til grunn det positive sentimentet med hensyn til spot Bitcoin ETF-er fra lederen av Securities and Futures Commission i Hong Kong, og plutselig kan Asia også meget vel være med på denne digitale transformasjonen.

Selv om dette notatet må leses med en stor grad av forsiktighet, dukket det også opp rykter sent i forrige uke om at Qatar sitt “oljefond” ønsker å få en betydelig eksponering mot Bitcoin. Ryktet forblir ubekreftet, men bidro i hvert fall ikke negativt til Bitcoin sin prisbevegelse forrige uke. Som vi har skrevet tidligere, kan man nesten ane FOMO blant både statlige og private institusjoner når det gjelder å anskaffe Bitcoin. I motsetning til fiat-valutaer, kan ikke tilbudet av nye Bitcoin manipuleres, og det ser ut til at en økende mengde retail og institusjonelle investorer begynner å innse dette grunnleggende prinsippet med tilbud og etterspørsel.

Avslutningsvis, husk at selv om Bitcoin ble priset til 40 000 dollar for “kun” halvannet år siden så var det sent i syklusen og vi var godt på vei inn i en nedadgående spiral. Bunnen ble som kjent nådd på nærmere 15.000 dollar. Forrige gang Bitcoin krysset 40.000 dollar på oppsiden derimot, i februar 2021, så var vi akkurat i gang med oppgangsmarkedet så det er noe mange husker friskt i minne.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX-teamet.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2023-12-05
3 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.