#krypto101

Den mest spennende uken for krypto så langt i år!

Adam Jakobsen
2023-11-17
4 minutter

Nyhetene fra forrige uke og påfølgende kursoppgang sørget for å vekke krypto investorer verden over. Bitcoin klatret til over 37.000 dollar og Ethereum krysset 2100 dollar i det som endelig fikk krypto hodlere til å se lys i enden av tunnelen.

Ettersom Bitcoin startet året rundt 16.531 dollar, handles den i skrivende stund for rundt 36.847, noe som representerer en oppgang på 122.8%. I det større bildet er det følgende som gjør seg gjeldende: For første gang siden mai 2022, da Bitcoin falt under 40k, begynner den å nærme seg det tallet igjen og med god grunn. Den generelle interessen for krypto øker kraftig og i den forbindelse vil vi minne deg om vår personlige OTC-handelstjeneste hvor du kan kjøpe nesten hvilken som helst coin eller token du vil - selv med USD. Les mer her.

Så hva skjedde og hvorfor er det viktig?

Kort fortalt og som vi fremhevet i vårt nyhetsbrev den 24. oktober, kommer alt tilbake til dette: Spot Bitcoin ETF-er. Security and Exchange Commissions (SEC) første vindu for å godkjenne en eller flere Bitcoin spot ETF-er begynte i forrige uke, og ifølge Eric Balchunas, Senior ETF analytiker hos Bloomberg, er det nå 90 % sjanse for godkjenning innen 10. januar neste år . Ikke bare det, men tilsynelatende “out of nowhere”, uttalte lederen av The Securities and Futures Commission of Hong Kong til Bloomberg i en rapport publisert forrige uke at de vurderer «retail investor tilgang» til slike spot ETF-er, forutsatt at regulatoriske krav blir oppfylt.

Alt i alt betyr dette at vi nå potensielt kan få spot-ETFer både i USA og Asia-Stillehavsregionen. Siden det allerede eksisterer Bitcoin futures ETF-er, markerer de potensielle Bitcoin spot ETF-ene en betydelig endring i krypto. Spot ETF-er vil først og fremst speile prisen på Bitcoin mer nøyaktig ettersom de vil investere direkte i den digitale valutaen. Det styrker også troverdigheten til Bitcoin og forenkler måten for potensielle investorer å få eksponering mot Bitcoin i motsetning til «kompliserte» futureskontrakter med Bitcoin som underliggende. Disse kontraktene utløper på et tidspunkt eller må byttes mot nye kontrakter. Videre investerer de ikke direkte i Bitcoin.

Når det gjelder de potensielle spot Bitcoin ETF-ene, er den mest etterlengtede Blackrock sin ETF. Blackrock er verdens største kapitalforvalter og forvalter over 9 billioner dollar i midler (den totale markedsverdien av investeringene de forvalter) per 2023. For å sette det i sammenheng utgjør det over 6 norske oljefond. I tillegg til dette sendte Blackrock også inn en søknad til Nasdaq forrige uke hvor de søker å introdusere en Ethereum spot ETF som vil holde Ethereum.

Dette signaliserer ytterligere endringen i hvordan store og institusjonelle aktører betrakter Bitcoin og kryptovaluta. I 2017 uttalte Larry Finch, C.E.O i Blackrock at: “Bitcoin er en indeks for hvitvasking av penger." Nå - kun 6 år senere - gjør han sitt beste for å lansere sin egen Bitcoin ETF samtidig som han sier at krypto kan “revolusjonere finans”.

Det tror vi også. Siden oppstarten vår har vårt første og viktigste mål alltid vært å “bygge produkter for fremtidens finansielle infrastruktur”. En viktig del av dette er å gi deg som kunde tilgang til så mange legitime og interessante prosjekter som mulig. Ettersom markedet utvikler seg videre gjør vi det samme og i den forbindelse annonserte vi vårt samarbeid med Huddlestock forrige uke som du kan lese mer om her. Dette konsoliderer vår posisjon og bidrar til å gjøre NBX til en pålitelig, brukervennlig og sikker plattform hvor du kan handle alt fra vanlige aksjer, råvarer, kryptovalutaer og NFT-er.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Team.

#krypto101
Adam Jakobsen
2023-11-17
4 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.