#kunngjøringer

Kombinerer kunst, utvidet virkelighet og kryptovaluta

NBX, Connected.ART
2022-05-04
4 min

NBX og Connected.ART er glade for å kunngjøre et fruktbart partnerskap som tar sikte på å bygge bro mellom de to verdenene: kunst og kryptovaluta.

Connected.ART er et norsk kreativt teknologiselskap med fokus på virtuell kunst også med base i Oslo. Partnerskapet har som målsetting å jobbe frem nytenkende og tidsriktige kunstneriske prosjekter og vil være av interesser for et bredt publikum.

"I dag er eksplosjonen av virtuell kunst allerede tydelig. Akkurat som penger får en virtuell form, finner kunsten nye måter å få oppmerksomhet på, fylt med mening og uvanlig nær kontakt i den virtuelle verdenen. Den store interessen for NFT er en utmerket mulighet til å bli kjent med kryptovalutaer. Kunst blir enda mer tilgjengelig, ikke bare for øynene, men med nye eierskapsmuligheter." - sier Stig Aleksander Kjos-Mathisen, administrerende direktør i NBX.

Som en del av partnerskapet har Connected.ART utarbeidet et virtuelt galleri dedikert til kryptovaluta-universet for NBX. Galleriet skal fylles med kunst i forbindelse med ulike utstillinger. Allerede i sommer vil det introdusere et nytt kunstverk som vil eksistere både i fysisk og virtuell form. Flere detaljer kommer med offisielle kunngjøringer.

"Teknologi driver alt i vår moderne verden, men det som nå skjer med kunst og vår måte å nærme seg kunst på er et dogmeskifte. Om noen år skal vi presentere oss for hverandre og besøke hverandre i virtuelle 3D-rom på Facebook og andre sosiale medier, og alle vil etterspørre digital kunst. Gjennom digital kunst og andre digitale eiendeler ønsker vi å vise hvem vi er i våre digitale hjem - som vil bli delt med langt flere mennesker enn våre fysiske hjem." – sier Jonas Haavik, daglig leder i Connected.ART.
"Vi inviterer alle til å besøke vårt virtuelle galleri og ta del i denne virkelig fantastiske verden, som vil utvide våre oppfatninger og måter å oppleve kunst på." – legger Stig til.

NBX-galleriet lanseres i forbindelse med CA Art Exhibition 2022 som åpner 5. mai på Sjøholmen. Etter utstillingen (1. juni) blir NBX galleriet en permanent del av den virtuelle kunstparken Sjøholmen, som er Skandinavias første virtuelle kunstpark og dekker et område på 45.000 kvadratmeter. Samtidig vil NBX galleriet være tilgjengelig gjennom NBX Space i Connected.ART-appen.

Installer Connected.ART-appen:

App Store: https://apple.co/3Ky9kp5

Google Play: https://bit.ly/38H3Hrg

Om NBX:

NBX er en norsk kryptovalutabørs etablert i 2018 og åpnet for publikum i april 2020. NBX gjør det mulig for privatpersoner og bedrifter å kjøpe og selge et bredt utvalg av de mest populære kryptovalutaene. NBX er en del av Ledger Vaults forsikringsprogram og er den første kryptobørsen i Norden som tilbyr forsikring av kundenes midler. NBX fullførte en investeringsrunde på 60 millioner kroner i desember 2020, noe som gjorde at selskapet ble den første kryptobanken i Norden. Mer informasjon på www.nbx.com

Om Connected.ART:

Connected.ART er et norsk creative tech-selskap etablert i 2019 av en gruppe kunst- og teknologientusiaster. Målet deres var å utvikle et kunstnervennlig økosystem som bygger bro mellom kunst og teknologi. Økosystemet er lansert med fokus på Augmented Reality og mulighetene dette skaper for kunstskaping og oppslukende opplevelser. Connected.ART vil fortsette sin sterke innsats på innovasjon parallelt med økt fokus på kommersielle verktøy i tråd med ønsket om å sikre inntekter på vegne av kunstnere, som igjen skaper fantastisk innhold og opplevelser for kunstforbrukere og kunstelskere.

Mer informasjon på www.connected.art

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kateryna Dolzhenko, markedssjef, NBX, e-post: [email protected]

Jonas Haavik, daglig leder, Connected.ART, e-post: [email protected]

Denne teksten har til hensikt  å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

#kunngjøringer
NBX, Connected.ART
2022-05-04
4 min
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.