#bitcoin

Hva skjedde med Bitcoin - gjennomgang av uke 1: Bitcoin (BTC)

Adam Jakobsen
2024-01-08
2 minutter

Idet vi gikk inn i 2024 sløste ikke Bitcoin med tiden og begynte raskt å klatre i løpet av årets første dag - en fortsettelse av fjorårets sterke trend. På bare noen få dager økte markedsverdien til den ledende digitale valutaen med over 65 milliarder dollar og var et hårstrå unna en markedsverdi på 900 milliarder dollar. Prisstigningen, utløst av en strøm av investorer som bestemte seg for å kjøpe Bitcoin, brakte den tilbake til et prisnivå som vi ikke har sett siden april 2022. La oss dykke ned i detaljene fra forrige uke.

Vil du kjøpe Bitcoin trygt og enkelt i Norge?
Utforsk vårt
NBX Visa kredittkort med Bitcoin cashback og kjøp Bitcoin trygt og enkelt gjennom NBX - den beste kryptobørsen i Norge og Europa når det kommer til anti-hvitvasking. Ved å kjøpe kryptovaluta hos NBX kan du være trygg på at midlene har legitimt opphav.

Bitcoin åpnet uken på rundt 42.698 dollar før den raskt steg mot 46.000 hvor toppen ble nådd på 45.821. Oppgangen skyldtes trolig den vedvarende optimismen knyttet til flere søknader om spot Bitcoin ETF-er og den økende sannsynligheten for at en eller flere av dem vil bli godkjent av SEC. Til tross for den globale tilstrømningen av investorer som valgte å kjøpe Bitcoin, ble gleden noe kortvarig da Bitcoin i løpet av få timer falt tilbake til 42.252 dollar på sin "Genesis Block Day". Til tross for denne plutselige nedgangen avsluttet Bitcoin uken positivt ved å begynne å stige jevnt og endte opp 3,65 % for uken, med en pris på 44.260.

Eric Balchunas, velkjent som en ledende analytiker innen Bitcoin spot ETF-er, twitret den 5. januar at "det er i bunn og grunn avgjort" når det gjelder godkjennelse fra SEC av en eller flere spot Bitcoin ETF-er. Tidligere samme dag kommenterte Balchunas rykter fra "en velinformert kilde" om at BlackRock har to milliarder dollar liggende klart til å bli investert i deres spot Bitcoin ETF. Ryktene sier at de likvide midlene stammer fra eksisterende Bitcoin-hodlere som selger unna noe av deres beholdninger i Bitcoin for å skyte de inn i ETF-en. Hvis dette viser seg å være sant, ser lanseringen ut til å bli den med den høyeste innstrømningen av kapital noensinne for en ETF, noe som garantert vil tiltrekke seg oppmerksomhet over hele verden. BlackRock har allerede en solid merittliste når det gjelder lansering av ETF-er og dominerer topp 10-listen over ETF-lanseringer.

Når vi går inn i den andre uken av 2024, vil alle øyne være rettet mot de kommende beslutningene fra SEC. Eric Balchunas, som igjen kommer i fokus, oppjusterte sin prognose for godkjenning/ikke-godkjenning til 95 % den 6. Januar.

De som er kjent med Bitcoin har også Bitcoin-halveringen i bakhodet som historisk sett har vært en positiv prisdriver. Vi er nå ca. 100 dager unna halveringen.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Teamet.

#bitcoin
Adam Jakobsen
2024-01-08
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.