#staking

Crypto staking: den nye æraen av kryptovaluta utstedning 

Eystein Hansen
2023-01-09
2 min

I 2022 slo den nest største kryptovalutaen Ethereum på sin Proof-of-Stake mekanisme. Har vi gått inn i staking-æraen, og vil denne metoden bli den nye normen? I denne artikkelen snakker vi om hvorfor krypto staking har blitt den gunstige veien videre.

 

Hvorfor er PoS-metoden og krypto staking blitt den nye måten å prege kryptovaluta på?

En grunn er at staking lar enkeltpersoner tjene en avkastning på beholdningen av kryptovaluta ved å delta i konsensusprosessen til et proof-of-stake (PoS) blokkjedenettverk. Når du staker kryptovalutaen din, bruker du den i hovedsak som sikkerhet for å sikre nettverket og validere transaksjoner. Til gjengjeld for denne tjenesten blir du belønnet med nye mynter eller en del av transaksjonsgebyrene på nettverket. På Cardano som vil tilbyr staking av på vår platform nbx.com - får man begge deler. Dette kan gi en jevn strøm av inntekter i form av kryptovaluta, som kan være et attraktivt alternativ for investorer som ønsker å generere passiv inntekt.

En annen grunn til at staking har blitt mer populært er at det kan gi et mer stabilt verdilager enn noen andre kryptovalutaer, spesielt de som er utsatt for høye nivåer av volatilitet. Dette er fordi staking krever at du holder en del av kryptovalutaen din i en fast periode, noe som kan redusere fristelsen til å selge eller handle basert på kortsiktige prissvingninger. Dette kan gjøre staket kryptovaluta til en mer pålitelig langsiktig investering og en bedre sikring mot inflasjon.

Til slutt har den økende bruken og bruken av kryptovaluta ført til en økende interesse for staking som en måte å hjelpe til med å sikre og støtte blokkjedenettverk. Etter hvert som flere bruker og satser kryptovaluta, blir den mer allment akseptert og nyttig, noe som kan øke etterspørselen og prisen.

Miljøvennlig alternativ til mining

Kryptovaluta staking blir stadig mer populært som et mer miljøvennlig alternativ til mining.

I motsetning til mining, som krever betydelige mengder energi for å drive datamaskinutstyret som brukes til å validere transaksjoner og legge til nye blokker i blokkjeden, krever staking at brukere holder og "staker" sine kryptovalutaer for å validere transaksjoner. Denne prosessen er mindre energikrevende og genererer langt færre karbonutslipp enn mining.

En annen fordel med staking er at det kan gjøres med enhver enhet, inkludert for noen kryptovalutaer på mobile enheter, det krever dermed ikke kraftige datamaskiner for å delta i prosessen. Dette betyr at det kan gjøres av hvem som helst, hvor som helst, uten behov for kraftig og dyrt utstyr. 

Totalt sett er staking et grønnere alternativ til mining og kan bidra til å redusere karbonavtrykket i kryptovalutaindustrien. Jo flere individer og organisasjoner som adopterer staking, jo viktigere vil det bli som en del av overgangen til en mer bærekraftig fremtid.

#staking
Eystein Hansen
2023-01-09
2 min
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.