Så köper du bitcoin

Lars Dobos

February 3, 2023

4 min

För varje dag som går fortsätter Bitcoin att växa och med det flockas fler och fler investerare som lockas av Bitcoin och dess unika marknadserbjudande. Om det är du, och om det därför du klickat upp denna sida bör du läsa vidare för att ta reda på hur du köper och säljer bitcoin från en pålitlig källa.

Köp bitcoin säkert på NBX

Det är enklare än du tror att göra din första affär på NBX.

1) När du har loggat in på NBX plattform, klicka på Saldo i toppmenyn.

2) Nu ser du en vy där du kan välja mellan insättning eller uttag.

3) Välj den valuta du vill sätta in och klicka på [Sätt in?]

Vanlig insättning

Om du sätter in vanliga pengar för första gången är det enda du behöver göra en banköverföring till NBX bankkonto med hjälp av den information du nu ser framför dig på skärmen. Klipp och klistra den nödvändiga informationen när du gör överföringen från din bank. Du kommer att se dina pengar på ditt NBX-konto så fort överföringen bekräftats av vår bank. Du kommer också att få ett mejl när dina pengar kommit in på kontot.

När du gjort den första banköverföringen till ditt NBX-konto kommer du att se ett registrerat bankkontonummer i dina kontoinställningar. Från och med nu kan du göra snabböverföringar med Open Banking.

Snabböverföring – Open Banking

När ditt bankkonto är registrerat kan du göra snabböverföringar till ditt NBX-konto. Tack vare vår integration med Neonomicsbanklösning är det extremt enkelt, säkert och snabbt att göra banköverföringar. Du behöver inte vänta ett par dagar för att du ska se dina överföringar på ditt NBX-konto.

När du klickar på Överför-knappen följer du bara instruktionerna på skärmen och väljer därefter bankkonto i listan. Beroende på vilken bank du använder kan du behöva identifiera dig med till exempel BankID. Efter detta skriver du in vilket belopp du vill överföra och efter att du klickat på Bekräfta kommer din överföring att hanteras inom kort.

Uppdatera saldo-sidan för att se ditt nya saldo.

Läs mer om banköverföringar här.

Varför ska du använda NBX istället för andra marknadsplatser?

Idag är NBX en framåtskridande, norsk handelsplats för kryptovalutor som lägger ribban för användarupplevelse, transparens och säkerhet. NBX grundades av Bjørn Kjos som även grundat flygbolaget Norwegian och Norwegian Bank. NBX är registrerat hos den norska finansinspektionen och revideras av Moore.

Alla plattformar för kryptovalutor lovar säkerhet. Vi på NBX tar säkerheten ett steg längre och ser till att säkerhet och transparens går hand i hand. NBX har ansträngt sig att bli bäst av alla inom regelefterlevnad och regulatorisk transparens genom att ställa AML/KYC-processen både i frontlinjen och i centrum, och vara tydliga med hur vi driver verksamheten.

Detta faktum är vad som attraherar även institutioner, som kräver stabilitet, robust säkerhet och riskminimering, och som ger dem tillförsikt att använda NBX för handel och betalningar.

Tills nyligen har handel med kryptovalutor och andra digitala tillgångar varit höljt i mystik och något exklusivt för de mest teknikkunniga investerarna. På NBX är målet att en handelsplats för kryptovalutor ska passa alla typer av investerare och bli en del av deras vardag.

Så registrerar du dig på NBX

Följ dessa steg för att registrera dig på NBX:

1) Klicka på Registrera dig-knappen uppe till höger på NBX webbsajt nbx.com.

2) Skriv in din e-postadress och skapa ett lösenord. Skriv in lösenordet i fälten “Lösenord” och “Upprepa lösenordet”. När detta är klart klickar du på “Registrera dig”. Därefter skickas ett mejl till din e-postadress.

3) Logga in i din e-post och öppna det mejl som NBX skickat.

4) Klicka på bekräftelselänken i meddelandet från NBX och slutför skapandet av kontot.

Nu är registreringen klar. Du är nu kund hos Norwegian Block Exchange! För att börja handla kryptovalutor på NBX plattform behöver alla kunder verifiera sin identitet.

Krediter: Foto av Kanchanara

Denna text är avsedd att informera och är inte en investeringsrekommendation.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.