Ethereum Prague-Electra (Pectra) uppdatering

Eystein Hansen

June 11, 2024

2 minuter

Prague-Electra (PECTRA) uppgradering
Enligt ethroadmap.com diskuterar fortfarande samhället vad som kommer att ingå i Prague execution layer och Electra consensus layer hard fork. Det verkar dock finnas enighet om några av de föreslagna Ethereum-förbättringsförslagen som kommer att inkluderas, som beskrivs i EIP-7600. Några av uppdateringarna inkluderar att minska insättningstiden från cirka 12 timmar till cirka 13 minuter, tillåta validatorer med mer än 32 Ethereum insatt (upp till 2048 enligt denna artikel), eller ännu mer effektiv inkludering av attesteringsdata i block. En annan intressant aspekt är EIP-7702, föreslagen bland annat av Vitalk, som kommer att tillåta smarta kontrakt att fungera som Ethereum-konton i så kallad kontoabstraktion som beskrivs i denna artikel. Kort sagt, många av uppdateringarna riktar sig mot förbättringar av Ethereum-staking. För närvarande är cirka 32 miljoner Ethereum insatt vid tidpunkten för skrivandet (11 juni 2024) enligt Ethereum.org. De hårda gafflarna förväntas inom första kvartalet 2025, medan vissa källor diskuterar att det till och med kan ske så tidigt som fjärde kvartalet 2024.

Ethereum kurssida och vår kurs landningssida
Som en påminnelse, om du vill följa prisrörelserna för Ethereum, har vi skapat en dedikerad sida för Ethereum kursen, eller om du vill jämföra Ethereum med andra blockkedjemarknadsvärden, har vi en översiktssida för kryptovalutakurser.

Denna text är avsedd för information och är inte en investeringsrekommendation.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.