#krypto101

Uke 46 i krypto: Ripple (XRP)

Adam Jakobsen
2023-11-22
1 minutt

Forrige uke var rolig for Ripple.

Til tross for dette skapte Stuart Alderoty, Chief Legal Officer i Ripple Labs, overskrifter da han kritiserte SEC kraftig i en tweet den 16. november. I tweeten uttalte han at: «SEC taper i retten; blir kritisert av dommere for lyssky oppførsel; blir irettesatt av regjeringens internrevisor; skjuler informasjon om møter med en forbryter; og blir irrelevant på den internasjonale scenen.»

Han fulgte deretter opp i en annen tweet dagen etterpå og uttrykte: "..Gensler har forhåndsdømt krypto og har anlagt sak mot andre uten etterforskning.".

Denne siste påstanden fra Alderoty er spesielt hard da han antyder at SEC overskrider grensene som et uavhengig byrå av den amerikanske regjeringen. Dette ble gjentatt av C.E.O for Ripple Labs uken før da Brad Garlinghouse uttalte at han trodde SEC "..har glemt av oppdraget deres som er å beskytte investorer", med henvisning til et av oppdragene til byrået.

Alt dette falt sammen med at Robert F. Kennedy Jr. deltok på det nordamerikanske Blockchain-toppmøtet (15.-17. november). Her lovet kandidaten til presidentvalget i 2024 sin støtte ikke bare til Bitcoin, men indirekte til Ripple og krypto som helhet. Kennedy uttalte at for øyeblikket er det regjeringens politikk å gå til krig mot Bitcoin og andre "digitale valutaer". Videre sa han at ånden til regjeringen heller burde være å gjøre USA til «det sentrale knutepunktet rundt om i verden for digital valuta».

Ironien er at den første lederen av SEC var Joseph P. Kennedy Sr, bestefaren til Robert F. Kennedy Jr.

Når det gjelder prisbevegelser handlet XRP rundt de samme nivåene gjennom forrige uke med volum mellom 1-3 milliarder dollar (omtrentlige tall).

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.


Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX Team.

#krypto101
Adam Jakobsen
2023-11-22
1 minutt
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.