#krypto101

Solana ETF-er i horisonten

Adam Jakobsen
2024-07-04
2 minutter

Med Bitcoin-kursen under 60.000 $ og Ethereum-kursen rundt 3100 $, som representerer en nedgang på ca. 5 % den siste uken, holder Solana stand og det med god grunn. Forrige uke bykset Solana opp nærmere 20%, men har siden falt tilbake. Årsaken til oppgangen er at det nå foreligger flere søknader om Solana ETF-er i USA, og skulle de bli godkjent, er de fleste kryptoinvestorer klar over implikasjonene det vil ha for Solana.

NBX forblir den ledende krypto-tjenesteleverandøren i Norden.
Kjøp Solana hos NBX
her.

Det faktum at noen finansinstitusjoner nå har tatt steget og søkt om å få lansere Solana ETF-er, viser til den stadig økende populariteten til Solana. Hvis vi ser tilbake på det siste året, har kursutviklingen til Solana vært uten sidestykke om vi sammenligner med de andre store kryptovalutaene. Per i dag er Solana opp over 600 % år over år, og om vi “cherry picker” fra et år tilbake og frem til midten av mars når Bitcoin oppnådde en ny all-time high, så var Solana opp over 1000 % - “above and beyond” alle de andre store kryptovalutaene.

Det sterke sentimentet rundt Solana - til tross for at Solana-kjeden nok en gang var nede i februar - viser at betydelige kursoppganger bærer frukter. Selv om ETF-søknadene med Solana som underliggende blir avslått, har Solana nå prydet overskriftene i alle de store finansavisene i USA.

Å tenke seg frem til de eksakte implikasjonene til eventuelle Solana ETF-er lar seg vanskelig gjøre, men det skorter ikke på forsøk i kryptosfæren. Mange mener at ETF-ene potensielt vil kunne dra inn en like stor andel som det Ethereum vil kunne gjøre i forhold til Bitcoin ETF-ene. Skulle så stemme, vil ETF-ene bli en betydelig kursdriver, da markedsverdien til Solana tilsvarer omtrent 16 % av Ethereum sin markedsverdi.

James Seyffart, en av de ledende ETF-analytikerne, informerte markedet den 27. Juni at han tror Solana ETF-ene sin skjebne hviler på administrasjonen i Det hvite hus og hos det amerikanske finanstilsynet (SEC) og at man i så fall må stålsette seg på 2025. I en podcast som ble sluppet tidligere denne uken bekreftet Seyffart synet sitt, og sammenlignet ETF-søknadene med Solana som underliggende som en kjøpsopsjon på at Trump vinner valget. Han la også til at SEC klart og tydelig tidligere har beskrevet Solana som et uregistrert verdipapir ifbm. søksmålene mot Coinbase og Kraken.

Så langt er det VanEck og 21Shares som har søkt om å få lansere Solana ETF-er. Som med de øvrige ETF-prosessene med Bitcoin og Ethereum så har historien vist at når hjulet først begynner å rulle, så slenger andre seg på. Det blir dermed spennende å se om andre ETF-leverandører kaster seg på Solana-hypen. Og hver gang det legges en ny ETF-søknad på bordet, så betyr det mer “recognition” for Solana.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

Beste hilsen,
Adam Jakobsen.
NBX.

#krypto101
Adam Jakobsen
2024-07-04
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.