#kredittkort

Kryptokort: Hvilket skal du velge?

Catharina D.
2023-03-10
4 min

Flere selskaper tilbyr kryptokort, men tilgjengeligheten kan variere avhengig av hvilket land du befinner deg i. Hvert kort har sine egne fordeler og ulemper. Fortsett å lese denne artikkelen og finn ut mer om populære kort, inkludert NBX Visa kredittkort, nykommeren på markedet som tilbyr cashback i bitcoin.

Her er en sammenligning av noen av de mest populære kryptokortene:

Crypto.com

Crypto.com tilbyr et debetkort som du enkelt kan fylle på ved å selge kryptovalutaen din eller overføre fiat-valuta til lommeboken din. Som en bonus vil du motta cashback i CRO, Crypto.com sin egen coin. Jo mer CRO du staker, desto høyere kan cashback-belønningen din være, med en maksimal cashback på 50 euro. Selv om kortet tilbyr en rekke fordeler, for eksempel rabatter på populære tjenester som Spotify og Netflix, samt eksklusive Crypto.com-fordeler, er det viktig å merke seg at noen gebyrer gjelder for handlinger som påfylling, minibankuttak, kortstenging, gjenutstedelse , inaktivitet og transaksjoner. Hvis du i tillegg ønsker å flytte på beløpet du staker, vil du miste disse fordelene. Kortet kan være et bra valg for deg dersom du ønsker Spotify og Netflix rabatter eller eksklusive Crypto.com fordeler. Husk at du må ha en betydelig mengde CRO-tokens for å få høyere nivåer av cashback.

Binance

Binance tilbyr et debetkort som enkelt kan fylles på ved å selge kryptovalutaen din. Med dette kortet har du muligheten til å motta opptil 500 euro i cashback i BNB, Binance sin egen coin. For å maksimere dine cashback-belønninger, er det nødvendig å holde BNB token på kontosaldoen din. Selv om dette kortet ikke tilbyr et stort utvalg av fordeler, er det et enkelt og praktisk alternativ for å få tilgang til kryptomidlene dine. Et argument mot Binance-kortet er kravet om å holde BNB på kontosaldoen for å motta det høyeste nivået av cashback. Dette kan sees på som begrensende for de som ikke ønsker å holde BNB eller foretrekker å bruke andre kryptovalutaer.

Nexo

Nexo tilbyr et debetkort som lar deg få tilgang til kreditt basert på verdien av din kryptovaluta beholdning. For å bruke dette kortet må du først åpne en Nexo-konto og ta opp et lån. Et fysisk kort er tilgjengelig hvis du opprettholder en saldo på minst $500, og det kommer med en viss prosentandel av NEXO-tokens. Som en fordel kan du tjene opptil 2 % cashback i NEXO eller 0,5 % i Bitcoin. Dette kortet kan være ditt beste alternativ hvis du ønsker å bruke kryptobeholdningen din som sikkerhet for et lån siden Nexo Card-funksjonen er knyttet til Nexos Instant Crypto Credit Lines. Husk at Nexo ikke er en tradisjonell bank, så risikoen og beskyttelsen er ikke den samme som hos tradisjonelle banker.

Coinbase

Coinbase gir et debetkort med følgende cashback-muligheter: for populære mynter som ETH eller BTC, kan du motta 1 % cashback, mens for mindre kjente mynter som AMP eller RLY kan du få 4 %. Et konverteringsgebyr på 2,49 % gjelder ved konvertering av kryptovaluta til fiat-valuta. Et argument mot Coinbase-kortet er faste cashback nivåer, som kanskje ikke tilbyr nok belønninger for de som ofte bruker kortet deres. I tillegg kan konverteringsgebyret på 2,49 % ved konvertering av kryptovaluta til fiat-valuta sees på som høyt sammenlignet med andre alternativer på markedet, noe som gjør kortet mindre attraktivt for de som søker lave gebyrer. Disse faktorene kan begrense appellen for brukere som prioriterer kostnadsbesparelser og cashback belønninger.

NBX sitt Visa-kredittkort med Bitcoin-fordeler

Det vil være fordelaktig å foreta undersøkelser om tilgjengeligheten av krypto-kredittkort i ditt land, samt å grundig vurdere vilkårene for disse kortene før man tar en beslutning om å benytte seg av et. For personer bosatt i et av de skandinaviske landene kan det være hensiktsmessig å velge en kredittkortleverandør som opererer lokalt.

Den nye markedsaktøren for kredittkort er NBX, en norsk kryptovalutabørs med base i Oslo. NBX sitt Visa-kredittkort tilbyr kundene sine cashback i bitcoin. Det er et unikt kredittkort tilgjengelig for kunder i Norge, Sverige, Danmark og Finland og kan være den beste kredittkortet for deg.

NBX Visa-kredittkort har flere fordeler, inkludert:

  1. Krypto cashback: Brukere kan få tilbakebetalt en viss prosent av kjøpene sine i bitcoin. NBX Visa-kredittkorteiere får minimum 0.5% cashback i bitcoin. Det er mulig å øke cashback-nivået opp til 4%. Du trenger ikke å kjøpe eller stake noen token på NBX-plattformen for å være kvalifisert til å motta cashback, noe som skiller NBX-kredittkortet fra resten på markedet.
  2. Global aksept: Kortet kan brukes for å gjøre kjøp i mer enn 40 millioner butikker over hele verden, hvor som helst der Visa aksepteres.
  3. God sikkerhet: Kortet har en innebygd chip og PIN-kode, samt ekstra sikkerhet som FaceID og Touch ID ved bruk av NBX-appen.
  4. Kontroll over kortet: Brukere kan låse opp og låse kortet sitt, velge sin egen PIN kode og se transaksjonshistorikken i sanntid i NBX-appen.
  5. Godt kjent: Dette er NBX-kortet! NBX er en norsk kryptobørs veletablert i det norske markedet, i samarbeid med pålitelige finanstjenesteleverandører i Norden, spesielt Enfuce, Visa, Nordiska and Thales.

Hva trenger du å vite før du søker om kortet med belønninger i kryptovaluta?

Kryptovaluta-volatilitet

Kryptovalutaene kan være svært volatile, og verdien på og bonus verdien kan endres kan endres. Hvis du er nysgjerrig på bitcoin spesifikt, har vi utarbeidet et par artikler for deg som du finner her. Historisk sett har bitcoin som en finansiell eiendel vist gode resultater for å beholde verdien på lang sikt.

Regulering og skatt

Kryptovaluta er fortsatt et relativt nytt område. NBX er registrert hos Finanstilsynet som gjør den mer solid på det skandinaviske markedet kontra utenlandske aktører. I Norge er handel med kryptovaluta skattepliktig. Derfor, om du bruker kryptokredittkort fra Crypto.com eller Binance som veksler kryptovaluta til fiat, er du ansvarlig for å rapportere transaksjoner til Skatteetaten. NBX kredittkort bruker ikke kryptomidler for korttransaksjoner, slik at skatterapporteringen blir enklere.

#kredittkort
Catharina D.
2023-03-10
4 min
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.