#kunngjøringer

Kjøp Cardano med Vipps eller kort

Karsten Coldevin
2022-10-17
4 min

Hva er Cardano?

Cardano er en av de største utfordrerne til Ethereum og er en blokkjedeplattform for å kunne holde smartkontrakter. Grunnleggeren av Cardano, Charles Hoskinson,  var også medgrunnlegger av Ethereum. Målt i markedsverdi er Cardano en av verdens største blokkjeder. Nettverkets kryptovaluta heter ADA.

Cardano-blokkjeden har en rekke funksjoner. Den kan brukes til betalinger i ADA, men også til desentraliserte applikasjoner, smartkontrakter og NFT’er. Cardano omtales ofte som en 3. generasjonsteknologi ettersom den tilbyr løsninger på utfordringer eldre kryptovalutaer møter i dag.

Et av de mest kjente utfordringene er knyttet til skalerbarhet. Dette handler om at Cardano øker muligheten til å behandle mange transaksjoner av gangen.

Hvordan fungerer Cardano-blokkjeden?

Cardano er basert på Proof of stake. Alle betalinger og transaksjoner som skjer i ADA må verifiseres i Cardano-blokkjeden. Dette skjer ved at ADA-holderne staker sin kryptovaluta. Når kryptovalutaen stakes bindes den til en av nodene i Cardano-nettverket.

De ulike nodene i nettverket har ansvaret for å verifisere transaksjonene som gjøres i ADA-kryptovalutaen.  I Proof of Stake-protokollen tildeles en node i nettverket en blokk som må fylles opp av transaksjoner. Disse transaksjonene verifiseres av noden og sendes ut i nettverket.

Noden som fikk tildelt blokken tjener også penger på dette i form av transaksjonsgebyrer og belønning i ADA-mynter.

Cardano har sin egen vri på proof-of-stake-protokollen. Nettverket velger en leder ansvarlig for å verifisere og bekrefte transaksjoner fra en samling av noder.

Som holder av ADA har du også muligheten til å bli en staker i Cardano-nettverket. Det er vanlig å slutte seg til en staking-pool hvor du setter av dine ADA sammen med andre stakere.

Cardano jobber også med å muliggjøre transaksjoner på tvers av ulike kryptovalutaer.  

Cardano vs. Ethereum

Hvordan skiller Cardano seg fra Ethereum? Det er en god del likheter mellom dem. De har begge en tilknyttet kryptovaluta og begge er basert på en proof of stake-protokoll. Begge blokkjedene er egnede for desentraliserte applikasjoner og smartkontrakter.

Når det kommer til fordelene er Cardanos primære bruk knyttet til transaksjoner i egen kryptovaluta, ADA.  Dette hjelper utviklere å bygge desentraliserte applikasjoner.

Cardano har også knyttet til seg flere forskningsmiljøer og sikter mot en kontinuerlig vitenskapelig forbedring av plattformen.

Ethereum er i likhet med Cardano åpen kildekode. Dette er en ambisiøs plattform som prøver å bruke blokkjeden til å desentralisere en rekke produkter og tjenester. Ethereum er også involvert i automatiseringen av finansielle tjenester som lån uten behov for tradisjonelle banker, eller mellommenn.

Både Ethereum og Cardano belønner stakerne med myntet kryptovaluta. Cardano har et tak på hvor mye krypto som kan myntes på 45 millioner ADA. Ethereum har foreløpig ikke et slikt tak.

Hva skjer med Cardano nå?

Cardano ble i september 2022 oppgradert. Forbedringene betyr at nettverket nå er klart til å håndtere flere transaksjoner og til å kunne tilby flere muligheter for smartkontrakter.

Oppgraderingen er også ventes også å økte transaksjonshastigheten samtidig som kostnadene senkes.

Oppdateringen var planlagt å komme tidligere i år, men har opplevd flere  utsettelser og tilbakeslag på veien.

Til tross for oppdateringen fortsetter transaksjonsvolumet i ADA å være lavt, og kryptovalutaen har foreløpig ikke klart å hente seg opp i verdi etter oppdateringen.

Kjøp Cardano med Vipps hos NBX

Det har til nå ikke vært mulig å bruke Vipps som betalingsmetode for å kjøpe kryptovaluta. NBX er stolte over å kunne tilby sine kunder denne muligheten til å gjøre handel enklere og tryggere enn noen gang.

Registrer deg med Vipps, logg inn med Vipps, og betal for krypto med Vipps. Det er nå også mulig å kjøpe kryptovaluta med kort - Visa og Mastercard.

Slik kan du kjøpe Cardano enklere enn noen gang:

1) Logg inn på NBX.com enten med Vipps eller e-post og passord

2) Gå til QuickBuy

3) Skriv inn beløp

4) Velg betalingsmetode Visa, Mastercard eller Vipps

5) Velg hvilken kryptovaluta du ønsker å kjøpe

6) Trykk Kjøp BTC (dersom du vil handle Bitcoin)

7) Trykk Bekreft ordre

8) Velg Vipps eller kort

9) Godkjenn betalingen i Vipps

Du har nå kjøpt kryptovaluta med Vipps eller kort hos NBX!

NBX ble etablert i 2018 og holder til i Norge og er registrert hos Finanstilsynet. Hos oss skal kundene våre handle trygt og enkelt. Vi tilbyr den enkleste måten å handle krypto på. Vi har lavest fee fra 0.5% (ved overføring), best spread og tilbyr handel i NOK, SEK, DKK, EUR, BTC, ETH, LINK, MATIC, UNI, USDC og CGT.

Denne teksten har til hensikt  å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

#kunngjøringer
Karsten Coldevin
2022-10-17
4 min

NBX leverages TradingView technology for its market quotes, presenting them through sophisticated charts. This integration offers a wide range of analytical tools to monitor crypto prices and access the latest market data.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.