#krypto101

Ethereum Prague-Electra (Pectra) oppdatering

Eystein Hansen
2024-06-11
2 minutter

Prague-Electra (PECTRA) oppgradering
Ifølge ethroadmap.com diskuterer fortsatt samfunnet hva som vil inngå i Praha execution layer og Electra consensus layer hard forken. Imidlertid ser det ut til å være enighet om noen av de foreslåtte Ethereum-forbedringsforslagene som vil bli inkludert, som beskrevet i EIP-7600. Noen av oppdateringene inkluderer å redusere innskuddstiden fra rundt 12 timer til rundt 13 minutter, tillate validatorer med mer enn 32 Ethereum innsatt (opp til 2048 ifølge denne artikkelen), eller enda mer effektiv inkludering av attestasjonsdata i blokker. Et annet interessant aspekt er EIP-7702 foreslått blant annet av Vitalk som vil tillate smarte kontrakter å fungere som Ethereum-kontoer i såkalt kontoabstraksjon som beskrevet i denne artikkelen. Kort sagt, mange av oppdateringene retter seg mot forbedringer av Ethereum-staking. For øyeblikket er rundt 32 millioner Ethereum innsatt ved tidspunktet for skriving (11. juni 2024) ifølge Ethereum.org. De harde forgreningene er forventet innen første kvartal 2025, mens noen kilder diskuterer at det til og med kan skje så tidlig som fjerde kvartal 2024.

Ethereum kursside og vår kurs landingsside
Som en påminnelse, hvis du ønsker å følge prisbevegelsene til Ethereum, har vi opprettet en dedikert side for Ethereum kursen, eller hvis du vil sammenligne Ethereum med andre blokkjedemarkedsverdier, har vi en oversiktsside for kryptovaluta kurser.

Denne teksten er ment for informasjon og er ikke en investeringsanbefaling.

#krypto101
Eystein Hansen
2024-06-11
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.