#krypto101

En kort introduksjon til Dogecoin

Eystein Hansen
2024-05-28
2 minutter

Dogecoin: Den morsomme og vennlige kryptovalutaen

Dogecoin, symbolisert som DOGE, er en unik kryptovaluta som startet som en spøk, men som siden har blitt en anerkjent digital eiendel. Opprettet i desember 2013 av programvareingeniørene Billy Markus og Jackson Palmer, ble Dogecoin inspirert av den populære "Doge"-memet med en Shiba Inu-hund som dessverre døde i 2024.

En kort historie

Dogecoin opererer på et desentralisert nettverk likt Bitcoin, og bruker en proof-of-work-mekanisme. Den har en raskere blokkeringstid på ett minutt, noe som gjør transaksjoner raskere. I motsetning til Bitcoin har Dogecoin ingen forsyningsgrense, med over 130 milliarder DOGE i omløp og nye mynter som produseres årlig.

Fellesskapet og dets innvirkning

Dogecoin-fellesskapet er kjent for sin vennlighet og generøsitet. Gjennom årene har de finansiert ulike veldedige formål, inkludert å sende det jamaicanske bobslaget til vinter-OL. Denne sterke fellesskapsånden har bidratt til å opprettholde Dogecoins popularitet.

Hvis du ønsker mer informasjon om dogecoin kan du lese vår lengre blogg om dette her. Som en påminnelse kan du sjekke den nåværende prisen på Doge gjennom våre dedikerte sider for Dogecoin:

Oversikt over alle våre kryptovalutaer på engelsk, norsk, svensk og dansk.

Denne teksten er ment å informere og er ikke en investeringsanbefaling.

#krypto101
Eystein Hansen
2024-05-28
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.