#krypto101

Cardano viste motstandsdyktighet og fellesskapsånd under DDoS-forsøk

Eystein Hansen
2024-06-26
2 minutter

Cardano viste motstandsdyktighet og fellesskapsånd under DDoS-forsøk
I går, under epoke 493, ble Cardano-blockkjeden utsatt for et DDoS-angrep bestående av et skript som maksimerte størrelsen på transaksjoner som var designet for å være så billig som mulig å spamme på blokkjeden. Samfunnet mobiliserte raskt og oppdaget at alle hadde tilgang til staking-delen av skriptet og kunne deregistrere disse staking-opplysningene, slik teamet ved Anastasia Labs viste i et innlegg på X, og dette ble raskt utført av det samme teamet. Cardano miljøet tok til og med hendelsen som en læringsopplevelse og viste visuelt hvordan skriptet fylte blokkene mens "fortsett som vanlig"-ånden absolutt var til stede, gitt at NMKR postet på X om å mynte en "Cardano DDoS Attack 2024. Jeg var der. Og alt jeg fikk var denne dumme NFT-en." for å markere hendelsen. Cardano Yoda postet en flott oppsummering av hendelsen på X, hvor han blant annet nevnte at SundeSwap behandlet 5013 ordre under angrepet, og teoretisk, hvis alle 3000 minnepooler ble fylt med 1,8 millioner transaksjoner til en kostnad på rundt 300.000 ada, ville overbelastningen ifølge innlegget være rundt 6000 blokker eller 33 timer. Andre samfunnsmedlemmer, som Alexander Nemish, en tidligere IOG-utvikler, viste i ettertid at et angrep til 8000 USD per dag til dagens priser kunne fylle alle blokkene fra en fiendtlig aktør i en X post, vel og merke som Cardano Yoda påpekte tidligere måtte man fylle alle 3000 staking poolene med en slike blokker til en betydelig støre kostnad. Johnny Kelly postet om en løsning i protokollparametrene som kommer med Chang Hardfork som man kan følge prosessen på hos Intersect

Som en påminnelse, hvis du vil følge prisbevegelsene til Cardano, har vi opprettet en dedikert side for Cardano-prisen som du kan finne her, eller hvis du vil sammenligne Cardano med andre blockchain-markedsverdier, har vi en oversiktsside her. Vi tilbyr også Cardano staking på vår platform, og direkte til vårt staking pool med ticker ANP.Denne teksten er ment for informasjon og er ikke en investeringsanbefaling.

#krypto101
Eystein Hansen
2024-06-26
2 minutter
Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.