Cardano visade motståndskraft och gemenskapsanda under DDoS-försök

Eystein Hansen

June 26, 2024

2 minuter

Cardano visade motståndskraft och gemenskapsanda under DDoS-försök
Igår, under epok 493, utsattes Cardano-blockkedjan för en DDoS-attack bestående av ett skript som maximerade storleken på transaktioner och som var designat för att vara så billigt som möjligt att spamma på blockkedjan. Cardano samhället mobiliserade snabbt och upptäckte att alla hade tillgång till staking-delen av skriptet och kunde avregistrera dessa staking-uppgifter, vilket teamet på Anastasia Labs visade i ett inlägg på X, och detta utfördes snabbt av samma team. Cardano-miljön tog till och med händelsen som en lärdom och visade visuellt hur skriptet fyllde blocken medan "fortsätt som vanligt"-andan absolut var närvarande, med tanke på att NMKR postade på X om att mynta en "Cardano DDoS Attack 2024. Jag var där. Och allt jag fick var denna dumma NFT." för att markera händelsen. Cardano Yoda postade en fantastisk sammanfattning av händelsen på X, där han bland annat nämnde att SundeSwap behandlade 5013 order under attacken, och teoretiskt, om alla 3000 minnepooler fylldes med 1,8 miljoner transaktioner till en kostnad av cirka 300.000 ada, skulle överbelastningen enligt inlägget vara runt 6000 block eller 33 timmar. Andra samhällsmedlemmar, som Alexander Nemish, en tidigare IOG-utvecklare, visade i efterhand att en attack på 8000 USD per dag i en X-post, förutsatt att som Cardano Yoda påpekade, han skulle ha fyllt alla 3000 minnepooler på Cardano till en betydligt större kostnad. Johnny Kelly postade om en lösning i protokollparametrarna som kommer med Chang Hardfork, vilket man kan följa processen på hos Intersect.

Som en påminnelse, om du vill följa prisrörelserna för Cardano, har vi skapat en dedikerad sida för Cardano-priset som du kan hitta här, eller om du vill jämföra Cardano med andra blockchain-marknadsvärden, har vi en översiktssida här. Vi erbjuder också Cardano-staking på vår plattform och direkt till vår staking pool med ticker ANP.

Denna text är avsedd för information och är inte en investeringsrekommendation.

Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.